De poppen 

Toen ik voor het eerst de zonnekindpoppen zag, hadden ze gelijk mijn hart gestolen. Ik ben daarom een cursus “zandpop maken” gaan volgen en sindsdien doe ik niets liever dan popjes maken. Elke pop wordt met veel zorg en liefde met de hand gemaakt. Daardoor is elke pop uniek!

De poppen worden antroposofische Zonnekind- of Waldorfpoppen genoemd. Het kunnen echte vriendjes zijn voor een kind. De gezichtjes zijn bewust eenvoudig gehouden zodat het kind het met zijn fantasie kan invullen. Als het popje blij is, lacht het en als het verdrietig is kijkt het verdrietig.

De poppen zijn gemaakt van goede kwaliteit natuurlijke materialen. Het gezicht en lijf zijn gemaakt van stevig tricot dat speciaal voor het maken van poppen is gefabriceerd. De pop is opgevuld met zuiver schapenwol. Schapenwol heeft de eigenschap dat het lichaamswarmte vasthoudt. Hierdoor lijkt het dat de pop zelf warmte geeft. Ook lichaamsgeur wordt door de pop opgenomen, wat een vertrouwd gevoel geeft.

De haren zijn gehaakt van wol dat bestaat uit mohair en scheerwol met een klein beetje polyamide voor de stevigheid.

De lijfjes van de kleine popjes zijn gemaakt van zacht nicky velours. De kleertjes van katoen of ook van velours. De sluiting is van klittenband.

Alles wordt met zeer veel zorg gemaakt en is geschikt om mee te spelen. Het blijft echter handwerk. Voor de veiligheid van uw kind raad ik wel aan regelmatig te controleren of alles nog goed vast zit.